Magyarország, 2016

Karvalyok földje

Karvalyok földje

Csúcsrajár a kormányzati korrupciós pénzkiáramlás

2018. március 12. - Karvalyok Földje

karvalyok_foldje_image_small_masolata.pngVajon van összefüggés azon tények között, hogy

Ha az ügyészségünk vezetőit kérdeznénk, valószínűleg semmi, hiszen oly sok magyarázat lehet a csillagok ilyentén együttállására, például ráhamisították a fotókra a NER által feltőkésített üzletembert (az irigyei direkt így keverik gyanúba szegény ártatlant) és egyébként is biztos személyiséglopás áldozata lett és nemcsak a pénzét lopták el kifizetni fontos ember vadászatát, hanem még korrupciós vádakkal is illethetővé tették. És nemcsak őt, hanem a fiát is. Hogy miért nem tett feljelentést, miután vagy ötször egymás után eltűnt ötmillió forintja? Ugyan, ki figyel ilyen apróságokra, mint pár milla, ami Svédországban landol? Más politikus arra nem emlékezett, hogy egymilliárdnyi osztalékot kivett a cégéből készpénzben, akkor bankszámláról ki tudja ki által leemelt rongyos öt millió bárkinek elkerülheti a figyelmét, nem?

De vajon Semjén Zsoltnak nem tűnt fel, hogy nem ő fizeti a skandináv vadászatokat, hanem valaki más? Vagy csak úgy felhívta minden évben valaki egy ki emlékszik már milyen cégtől, nyert egy „vettél egy macskakaját és beküldted a nyugtát” sorsoláson, és ez volt a fődíj? És senki sem kérdezte meg tőle kormányülésen egyszer sem, Zsoltikám, miből telik neked ilyen rongyrázásra? Vagy ez teljesen természetes odafent, hogy valaki a hivatalos éves fizetésének egyharmadát elkölti egyetlen külföldi útra, csak hogy lőjön egy háziállatot helikopterről? Pedig akár Hortobágyon is telibe kaphatott volna egy szürke marhát, mennyivel olcsóbban kijött volna, még a kopterbérlést is fillérekből megúszta volna, csak Rogánt (vagy a feleségét) kellett volna megkérdeznie.

Valahol messzi a kannibálok országában egy turista betér egy útszéli étterembe. Elkéri az étlapot, melyen a következő a kínálat:
Currys vadász: 5,95 dollár
Roston sült halász: 6,95 dollár
Nyárson sült politikus: 59,95 dollár"
Csodálkozva kérdezi a pincért, miért kerül jóval többe a politikus? Mire a válasz:
„Na de uram, van fogalma róla, mennyibe kerül a politikusok tisztára mosása?”

 

semjen_zsolt_lovagol_index_hu.jpgDe ne ragadjunk le Semjén Zsolt „így hozza a szégyent a magyarra” politikusi mentalitásán, hanem gyártsunk összeesküvés-elméletet a hétvégi hírekből: vajon hány politikus és hol vadászik annak a 12 milliárdos keretösszegű uniós tendernek köszönhetően, amelynek a kihirdetésétől a dokumentumok legyártásán át a beadásig csak pár órára volt szüksége a szemfüles vállalkozóinknak? Bárcsak a sürgősségi ellátás menne ilyen jól hazánkban, mint a kacifántosan megfogalmazott kiírások gyorsolvasása, a megújuló energiaforrásos beruházások terveinek előre elkészítése (hátha szükség lesz rá még egyszer), meg a pályázati dokumentációk összeállítása, mindez egy péntekről szombatra virradó éjszakán? De ma már ott tartunk, egy komplett milliárdos beruházás tervei teljes pályázati anyaggal hamarabb landolhatnak a kiíró asztalán, mint ahogy sorra kerülnék a sürgősségin egy kis trombózis- vagy infarktus gyanúval.
Arra pedig már egy szót sem érdemes  vesztegetni, hogy az Unió tuti egy fillért sem fog kifizetni erre a pályázatra annyira kilóg a lóláb, így már megint az adófizetőkre hárul majd nemcsak a támogatásos rész, de még az esetleges büntetés kifizetése is.

Hogy egy normális országban egy normális ügyészség mit lépne egy ennyire nyilvánvaló korrupciós ügykupac láttán? Ma reggel már ott kopogtatna az összes pályázó ajtaján házkutatási paranccsal és aziránt érdeklődne, honnan szereztek olyan bennfentes információkat, mint például mikor írják ki a pályázatot, pontosan milyen követelmények lesznek benne, milyen projektterveket meg igazolásokat követelnek majd meg, stb. Ahogy a már ötször más vadászatát kifizető vállalkozót is kérdőre vonhatnák, miért fizeti egy politikus hobbiját, amikor akár a feleségét/barátnőjét/titkárnőjét is vihetné luxusutazásra ennyiből? Mert ha nincs hihető magyarázata (például legkedvesebb barátjával akart nyugodtan eltölteni egy hetet távol a figyelő szemektől, férfias sportot űzve), akkor bizony a naiv adófizetők még azt hihetnék, bizony van összefüggés  a 365 milliós noszvaji Oxigén Hotel & Zen Spa állami támogatása meg a közös vadászat között.

„Ahogy a belső turizmus erősíti a nemzet összetartó szöveteit, ugyanúgy erősíti a család összetartását, amikor együtt tudnak nyaralni, papa, mama, gyerek” (Semjén Zsolt)

De vajon ha a belföldi turizmus a nemzet összetartó szöveteit meg a családot erősíti, akkor mit acéloz meg egy külföldi nyaralás-sorozat, amit a cechet fizető partner az újságíróknak utólag még le is tagad?

És végül, de nem utolsó sorban, vajon mely politikusok készítik már az útlevelüket, bezsebelve a pénteki tenderen kiosztandó milliárdokért járó hálát? Mert semmi sincs ingyen, így valószínűleg az az előzetes információ sem, amelynek köszönhetően pár óra alatt legyártható vagy negyed köbméternyi anyag, amely a nyertes pályázatokhoz kell – ugyanez a feladat másnak és máskor heteket, vagy akár hónapokat vesz igénybe. És az, hogy egy nőnek egy bébi kihordása kilenc hónapot vesz igénybe, ebben az esetben sem eredményezi azt, hogy kilenc nőnek ugyanez az egy gyerek egy hónap alatt sikerül. Az viszont tökéletesen bebizonyosodott, így a választások közeledtével a haveri kör már a látszatra sem ad, a selyemzsinórtól félelem pedig hiperűrsebesség fokozatba állította a kormányzati szintű pénzkiáramlást.

 

Akit érdekel, hogyan lehet bennfentes információt maximális mértékben kiaknázni, az a teljes folyamatról itt és itt olvashat róla részletesen.

 

Kép forrása: index.hu

 

 

süti beállítások módosítása