Magyarország, 2016

Karvalyok földje

Karvalyok földje

Vajon mekkora az esélye, hogy Orbán Viktor veje valaha is börtönbe jut?

2018. január 12. - Karvalyok Földje

karvalyok_foldje_image_small_masolata.png"Súlyos szabálytalanságokat tárt fel az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) az Elios Innovatív Zrt. által 2011 és 2015 között elnyert, uniós pénzügyi forrásokat felhasználó közbeszerzésekkel kapcsolatban.” (index.hu)

Akkor most dőljünk hátra és valljuk be őszintén, meglepődtünk? Nem igazán, hiszen nyílt titok, hogy Orbán vejének, azaz Tiborcz Istvánnak és családjának igen jól ment az elmúlt hét évben. Sőt, ha forintosítani akarjuk, hogy az OLAF szerint mennyi kárt okozott csak ezekkel a projektekkel a magyar adófizetőknek, akkor ez az összeg 40 millió euró, azaz több mint 12 milliárd forint. Az OLAF azt is javasolta az Európa Bizottságnak, hogy ezt az összeget a magyar állam fizesse vissza, tehát az adófizetőket ennél a 12 milliárdnál sokkal több kár éri, hiszen:

  • először az OLAF megállapításai szerint korrupt magyar hivatalnokok kifizették a projektekre eső önrészeket és egyéb kapcsolódó, a projektekben el nem számolható költségeket az önkormányzatok és egyéb szervek költségvetéseinek terhére,
  • most pedig a támogatásnak megfelelő összeget is kiperkálhatják a polgárok és csak reménykedhetnek, hogy az átutalás (visszatartás) időpontjában éppen kedvező lesz az euró árfolyama.

Aki nemcsak a kormánylojális médiából tájékozódik, az azt is tudja, hogy a korrupció ugyebár a legtutibb fideszes módszer az új magyar burzsoázia megteremtéséhezés vajon miért pont annak a családja maradjon ki, aki ezt levezényli és aki az arcát is adja mindehhez? Tehát azon sem lepődhetünk meg, hogy  - az OLAF jelentése alapján – maga Orbán Viktor és szűkebb családja is belevetette magát a harácsolásba, maximum azon akadhatunk ki, hogy ez a 12 milliárd ugyebár csak egyetlen cég és egyetlen üzletág egy-két projektje. Vajon mennyi lehet még az útépítésekből, bányákból, kaszinókból, dohányból meg a legkülönfélébb állami megbízatásokból lenyúlt összeg, ha csak a közvilágítás-bizniszben ennyit lehetett a legelemibb szabályokat sem figyelembe véve lenyúlni? Joggal hihetjük, hogy ez a 12 milliárd csak az első csepp abban a feszített víztükrű versenymedencében, amit a NER-ben töltöttek meg az itt-ott csurranó-cseppenő milliárdokból. És ez csak egy család, de ugyebár nemcsak egy család gazdagodott hiperűrsebességgel az elmúlt pár években.

Persze a legbuzgóbb Fidesz-hívők, a szuperlojális vallási áhítatosok mondhatják, hogy

  • nem is a fejétől bűzlik a hal,
  • szegény miniszterelnökünket a csúnya bácsik megvezették, ő valójában semmit sem tud és az sem tűnt fel neki, hogy körülötte mindenki csak az újabb és újabb milliárdjait számolja, ha éppen nem helikopteren városnéz vagy jachton heverészik,
  • Brüsszel már megint hazudik, ahogy minden magyar ellenzéki politikus is, aki valaha bele merte foglalni a korrupció szót és Orbán Viktor nevét egy mondatba. És egyébként is, ha bármi szabálytalanság történt volna, a magyar hatóságok tettre kész és kompetens vezetői már régen felgöngyölíttették volna az ügyeket és a bűnösök elnyerték volna méltó büntetésüket. Plusz Soros-terv.

Vegyük sorba a lehetőségeket.

Vajon Brüsszel és az OLAF hazudik, direkt rágalmazva szeretett kormányfőnket és vejét? Ennek kicsi az esélye, hiszen több éven át dolgoztak az ügyön, tonnányi iratot átnyálaztak és nem valami magasztos közbeszerzési elveket követeltek meg a magyar államtól az uniós pénzek elköltése során, hanem csak azt, amit maga a Fidesz-KDNP fogadott el önmagára nézve. Persze az is lehet, hogy a parlamentben idióták ülnek és olyan szigorú törvényt szavaztak meg, amelyet még ők maguk is képtelenek betartani, de ennek ugyebár kicsi az esélye. Annak viszont nagyobb, hogy magasról tettek rá az illetékesek, hogy kibuknak a szabálytalanságok, hiszen egyrészt a közbeszerzéssel foglalkozó hatóságok kormánypárti kézivezérlés alatt vannak (és még a bíróságoknak is ez a sorsuk), másrészt a csigalassú Unió mire bármit is leellenőriz, addigra a csalárdul eltett forintoknak már réges-régen bottal lehet ütni a nyomát. Az pedig, hogy egy OLAF-jelentés alapján egy fideszes megbűnhődjön és netalán még a vagyonát is elkobozzák, valahol távol, egy messzi-messzi galaxisban történhet csak meg.

A másik lehetőség ugyebár az, hogy a döntéshozó pozíciókban lévők az igazi korruptak és megvezették szegény miniszterelnökünket – pontosan úgy, ahogy annak idején Sztálin apánkat meg Rákosi pajtást is. Mert ők sem tudtak semmiről, csak az alattuk lévők garázdálkodtak a tudtuk nélkül. Ha ez a helyzet, akkor bizony jobb, ha még a mai nap lemond Orbán Viktor és visszavonul egy lakatlan szigetre, mert inkompetenciája gigaméretű és azt sem venné észre, ha a saját szemét lopnák ki bizalmasai. Meg a családtagjai. Mi sem mutatja jobban a köznevelés állapotát és a propagandaminisztérium áldásos tevékenységét mint az, hogy a Fidesz-szavazók egy része simán benyelné ezt a verziót, mint alternatív valóságot.

A harmadik lehetőség a fejétől bűzlik a hal, emellett tennék le a voksukat mindazok, akik nyitott szemmel jártak az elmúlt években Magyarországon és a nap 24 óráját nem azzal töltik, hogy a kormány utasításának (és uszításának) megfelelően migránsokat keressenek minden bokorban. Na jó, néha azért igazolt távollét keretében még a kézivezérlésű egybites szavazók is elmehetnek egy-egy istentiszteletre, de csak olyanra, ahol az adott illetékes egyházi személy Orbán Viktort és a Fidesz-KDNP-t,valamint az idegengyűlöletet élteti minden egyes megszólalásában.

És mi történik akkor, ha kiderül, nem hazudik Brüsszel meg az OLAF és miniszterelnökünk veje talicskával hordta haza a jogtalanul megszerzett forintokat?

  1. Ha a Fidesz megnyeri a tavaszi választásokat, akkor bizony az ég adta világon semmi, az ügyészség talán indít valami látszatnyomozást, vakaróznak egy kicsit, de már gyanúsítottat sem hallgatnak ki és azt a bizonyítékot sem találják meg, amit tálcán kínált fel az OLAF. És ugyanez fog történni az összes többi ügyben, egyedül az adófizetők bűnhődnek, egyrészt a csapnivaló projektteljesítések miatt (pl. a vadonatúj, ám kutyaütő közvilágításnak köszönhetően a sötétben kitörik a lábuk, az alkalom szüli a tolvajt kihasználva kirabolják őket, stb.), másrészt fizethetik a 12 milliárd forintos büntetéseket, mint a katonatiszt.
  2. Ha a Fidesz kisebbségbe kerül a választásokon, akkor még az örökéletű főügyész mindig blokkolhat bármilyen nyomozást éppen addig, ameddig ő nem kerül a vádlottak padjára. Azaz ha nincs személyi változás, akkor lásd az 1.pontot. Ugyanez vonatkozik a főrendőrökre, főadónyomozókra és egyéb hatóságok vezetőire is, hiszen hogyan várhatnánk el tőlük, hogy önmagukra is terhelő bizonyítékgyűjtésbe kezdjenek?
  3. A Fidesz kisebbségbe kerül és megtörténnek a személyi változások is, na ebben az esetben van egyedül esélye annak, hogy a bűnösök megbűnhődjenek – bevonuljanak a rácsok mögé és fájó búcsút intsenek azoknak a milliárdoknak, amelyhez Brüsszel és a magyar adófizetők ütőerére cuppanva jutottak. Persze még ebben az esetben is szükség van olyan kompetens szakértőgárdára, aki kibogozza és felgöngyölíti azt, hogy ki mit galádkodott a NER leple alatt és felleli, valamint visszaszerzi az eltüntetett vagyonokat is, de ha a románoknak sikerült akkor reménykedjünk, talán mi sem vagyunk alábbvaló nemzet. (a témáról részletesen itt)

Egyelőre azonban úgy néz ki, toronymagasan az 1.pontban foglaltak állnak nyerésre és valójában esélye sincs annak, hogy az adófizetők valaha is visszakapják azt, amit elszipkáztak tőlük a mohó politikusok. Sőt, a káruk napról napra egyre nagyobb lesz, hiszen

  • nemcsak a büntetéseket kell nekik kifizetni,
  • hanem ki kell javítani és fent kell tartani az elbaltázott projekteket meg az egyéb felesleges beruházásokat, valamint
  • az uniós bőségszaru kifogyása után még a pazarlón felvett kínai, orosz meg egyéb hitelek törlesztő részleteit és kamatait is állniuk kell,
  • miközben az ország éléskamrájából már az utolsó üveg befőttet (tartalékot) is lenyúlták azok, akik hozzáfértek.

Azok pedig, akik csaltak, loptak és hazudtak csak nevetnek a markukba, hiszen ők már a pénzüket réges-régen megkapták és érinthetetlenségük tudatában visszaforgatták felvásárolva fél Magyarországot.

süti beállítások módosítása