Magyarország, 2016

Karvalyok földje

Karvalyok földje

Útelágazáshoz érkezett Orbán Viktor és a Fidesz

2018. február 26. - Karvalyok Földje

karvalyok_foldje_image_small_masolata.pngLázár János szerint a polgárok új irányt akarnak, legalábbis Hódmezővásárhely viszonylatában biztos. De vajon a Fidesz április elejéig fel tud mutatni egy ilyet? Mert ha az ország egyik legjobban pénzelt városában is másra lenne szükség, mint ami eddig volt, akkor a többiben, különösen az elhanyagoltakban, még inkább.

Dőljünk hátra és morfondírozzunk el egy kicsit a tárgyban, milyen új irányt szeretnének a választók, legalábbis azok, akik elhiszik, a problémák megoldására más válasz is lehet, mint csak a Fidesz.

Az egyik lehetőség az (és ez valószínűleg egybecsengene a Fidesz-vágyálommal is), hogy ugyanaz kéne, ami eddig volt, csak sokkal intenzívebben, a komótos séta csapjon át galoppba, az eddigi tötyörgős NER-építés váltson szuperszonikus sebességre. Még több migráncsozás? Biztos nem volt elég annyi, amennyit a vásárhelyiek hallottak mostanában. Még több Soros-plakát? Még több mecsettel, faji keveredéssel ijesztgetés? Még több fenyegetés, listázás, ki amennyije van, annyit ér fejtegetés? Ez nagyon bejönne a Fidesznek, bár a vásárhelyi eredményt látva az már erősen bizonytalan, kinek hozna ez győzelmet. Elég csak figyelni Hegedűs Zoltán szavaira, miszerint „a mai napon a piszkos kampány győzött”. Igen, a piszkos kampány győzött, csak nem annak hozta a babérokat, aki fizette a templomban kiprédikálást, az extra nyugdíjas megvesztegetést meg a lejárató listákat. Eljutottunk odáig, hogy kormánypártunk addig tolta túl a negatív kampányt, amíg meggyőzte az embereket, tényleg ideje véleményt nyilvánítani és a szavazó fülke magányában valami mást kívánni, mint ami eddig volt. Egy új irányt.

Vásárhely polgárai bebizonyították, tényleg valami mást szeretnének. Még az is lehet, hogy abból lett elegük, hogy az Elios-projekt zéró pácienseként kétes országos hírnévre tettek szert (köszönet Lázárnak és Tiborcznak, részletesen itt), de a véletlenül pont a Lázár-család birtokai mellé felépült vadászkastély is bezavarhatott a képbe, vagy szimplán csak az motoszkált az agyukban, mégsem kéne olyan szemérmetlenül ellopni az önkormányzat vagyonát, mint ahogy az elmúlt években ez történt. Vagy Vonának van igaza és a választók a hazudozás, lopás és arrogancia korszakának akarnak véget vetni.

A vásárhelyi Fidesz-kudarc okairól valószínűleg még sokat fogunk hallani és olvasni, no nem a kormánypárti sajtóban, hanem a még független médiában. De vajon mit szűrhet le most a Fidesz, mit kellene másképp csinálnia? A zászlóshajó már elsüllyedt, sovány vigasz, hogy Kiskunhalason megvan a kétharmad, hiszen az mégsem magának Lázárnak személy szerint a kudarca. Mert az, hogy Vásárhelyen a jobbikos és baloldali szavazók is szívfájdalom nélkül megszavazták ugyanazt a jelöltet, azért jelent valamit – ugyan ki mert volna pár hónappal ezelőtt olyan szürreális képet vizionálni, amelyben egy politikai rendezvényen Dés Lászlót meg Gerendás Pétert gárdamellényes férfiak hallgatják? Vagy hogy a szavazókörökbe ugyanaz a jelölt egy jobbikos és egy balos delegáltat is küld, biztos, ami biztos?

Ha a Fidesznek hatalmon akar maradni, akkor meg kell akadályoznia ,hogy az országos választásokon ugyanez (vagy nagyon hasonló) forgatókönyv megvalósulhasson. Lehetőségek vannak:

  1. Még több ellenzéki politikust fizetnek le (vagy zsarolnak meg, egyéntől függően) és vesznek rá aknamunkára meg ellentétek szítására, nehogy már legyen ellenzéki összefogás. Ha jó érzékkel választják ki a patkányokat, akkor azok garantáltan léket ütnek az összellenzéki összefogás hajóján és máris büszkén vállalhatja az újabb négy éves ciklust a Fidesz, mint kormányalkotásra képes erő. Sőt, van ahol patkányt választani sem kell, csak a túltengő önbizalmat támogatni és fenntartatni „a mi senkivel sem lépünk szövetségre, hacsak nem tartja be a mi feltételeinket” lázálmot.
  2. Töredelmesen bocsánatot kérnek a nemzettől és mindenki számára hihetően leteszik (a nagyanyjuk sírjára, saját anyjuk életére, istenre, stb.) a nagyesküt, miszerint ezek után nem lopnak, nem csalnak, nem hazudnak, nem lesznek arrogánsak és hatalmukat egyedül az ország felemelkedésének érdekében használják, nem pedig a saját javukra. Hogy ezt ki hinné el nekik, az már más kérdés, hiszen az egész Fidesz-rendszer a korrupcióra és a lehető legtöbb közpénz közpénztelenítésére épül, ráadásul magának a miniszterelnöknek a veje is a főkolomposok közé keveredett, legalábbis az OLAF szerint és a minisztereinek és tanácsadóinak többsége sem menne át a ma született bárány vizsgán.
  3. Semmi újat nem ígérnek, minden marad a régiben (azaz továbbra is lopnak, csalnak, hazudnak), viszont még ádázabbul harcolnak mindenki ellen, aki nem velük van. Jöhetnek az újabb és újabb karaktergyilkosságok, zsarolások, kirúgások, zaklatások, listázások. Azonban mindig vannak olyanok, akik képesek fejjel a falnak menni, ráadásul nem lehet minden egyes választónak a kezét fogni, amikor beikszeli kies magányában, hogy ő valójában mit is akar. És ha az ellenzéki összefogásnak köszönhetően csak egy komoly jelölt van a Fidesz ellenében, akkor a remélt új irány érdekében akár még a patás ördögre is leadja a szavazatát, magasról lepottyantva, hogy Vona, Gyurcsány vagy Karácsony, netalán Szél Bernadett áll a jelölt mögött. Vásárhely megmutatta, nincs az a megfélemlítés-dömping, amely titkos szavazás esetén járható út lenne a Fidesz számára a győzelemhez.
  4. Tömbszavazatokat kell vásárolnia a kormánypártnaka határainkon túliaké már megvan, a rendszer nyertesei is buzgón ikszelnek majd, a nyugdíjasok egy része viszont Bözsi utalvány ide vagy oda, a végén még az is lehet, hogy mégsem a narancsra voksolnak (lehet, hogy mostanában jártak egészségügyi intézményben vagy éppen az unokájuk iskolájában, netalán az emigrált leszármazottaikat szeretnék újra itthon látni, esetleg szeméttel tüzelnek, így aztán ők is új utat szeretnének). És megint csak Lázár János kerül a fókuszba, hiszen egyes hírek szerint ő volt az, aki befolyásos Csongrád megyei romákkal üzletelt szavazatvásárlás ügyben – és igen, vannak akik már kiálltak a cigányság becsületes voksolása érdekében. Igaz, még ott van a láncszavazásos módszer, amely különösen a kiszolgáltatott és megzsarolt közmunkások és családjaik esetén hozhat szép eredményt, nem is kell tartanunk attól, hogy nem fog történni ilyen.
  5. A Fidesznek meg kell változtatnia a választási törvényt – jöhet az elektronikus szavazás, aztán majd az oroszok segítenek, hogyan lehet a szoftver manipulálásával a lehető legtöbb szavazatot eltéríteni a kormánypárt javára. Sőt, valószínűleg még az infrastruktúrát is kölcsönadnák mindehhez, csak hogy Putyin barátja a helyén maradhasson és Magyarország továbbra is orosz érdekeltség maradjon, igazi trójai falóként az Unióban. Vajon mennyit érne meg a nagy medvének, hogy minden mehessen úgy, mint eddig, Paks II után Paks III, még több metrófelújítás, kémek meg orosz maffiózók letelepedési engedéllyel meg friss állampolgársággal honosítva és a többi hasonló sötét ügylet?
  6. A Fidesznek drasztikusan meg kell változtatnia a választási törvényt – vesszen a titkos szavazás, jöjjön a parlamenti képviselők agorán, közfelkiáltással megválasztása, ott merjen bátor lenni az, aki az ellenzék jelöltjére akar szavazni. Senki se sunnyogjon a szavazófülkében a függöny mögött, legyünk nyíltak és őszinték, az az igazi magyar virtus, már ha leszámítjuk a lovaglást meg a hátrafelé nyilazást.
  7. Egyáltalán ne legyen választás, csak ki kell hirdetni a sok migráns (a városokat felgyújtó kopaszok, megrendelt robbantások, stb.) miatti rendkívüli állapotot. A kormány vállalja, hogy még egy évig a nép érdekében kormányoz, azalatt meg sok víz lefolyik a Dunán, az ellenzék is kifulladhat és a jelölteket is rács mögé lehet juttatni a legkülönfélébb indokokkal, Putyin majd segít. Meg az is, ha géppisztolyos rendőrök meg katonák róják az utcákat és a TEK összes páncélozott járműve kiáll a főváros meg a megyei jogú városok stratégiai pontjaira.
  8. Egyéb megoldás, amit odafent a nagy emberek kiizzadnak magukból.

A Fidesznek és magának Orbán Viktornak nem sok ideje van, hogy eldöntse, melyik utat válassza, de bármelyik mellett is teszik le a garast, garantáltan bekerül a történelemkönyvekbe. És nem pozitív, a magyarság felemelkedését elősegítő momentumként.

süti beállítások módosítása