Magyarország, 2016

Karvalyok földje

Karvalyok földje

Örökkön örökké

2017. április 15. - Karvalyok Földje

karvalyok_foldje_image_small_masolata.pngKövér László örökre kitiltotta a Párbeszéd szóvivőjét a Parlament épületéből – azonban azt, hogy ezt az örökkön örökké kitiltást valószínűleg komolyan gondolta, nekünk is illik nagyon komolyan vennünk. Hiszen hogyan mer egy politikus „örökre” rendelkezni? Nem a nép választotta meg a parlament elnökének, hanem a Fidesz-KDNP többség és kicsi az esélye, hogy a választók a parlament épületének tulajdon- vagy egyéb más módon rendelkezési jogát is odaadták szavazatukkal együtt a kormánypártnak. Kövér László azonban láthatólag úgy érzi, a pártjának tulajdona az ország háza, ő pedig mint felkent gondnok (házmester, közös képviselő, stb.) bármit megtehet, például karddal gálázó fegyveres testületet tarthat fenn meg fegyelmezheti mindazokat, akik nem lépnek egyszerre. Aztán pedig azt, aki nem az ő szabályai szerint játszik, például alkotmányos jogaival élve nem lép egyszerre, azt meg kitilthatja az épületből, legyen az akár újságíró, akár politikus, akár szakértő. Igaz, Strasbourg egyszer majd helyrezökkenti az időt, de azok is csak Soros-bérencek ott a messzi távolban és nem értik, hogy az erősebb kutya viszi el az összes kislányt meg alkotja az összes játékszabályt, olyanokat is, amelyek direkt a sok-sok gyengébb kutya ellen vannak.

Az is lehet, hogy Kövér László már végrendelkezett is arról, ha netalán hamarabb eltávozik az élők világából mint Tordai Bence, akkor ki lesz majd, aki a tér-idő kontinuumot meg nem szakítva örökébe lépve gondoskodik arról, hogy a párbeszédes élete végéig be ne tegye a lábát a Parlementbe, lakoljon azért a pár matricáért, amivel ki merte nyilvánítani azt a véleményét, miszerint miniszterelnökünk nem igazán kompetens személy  és legfőképpen nem is egyedül önmaga irányítja az országot, hanem jelentős külföldi befolyás alatt áll. Vagy  erre nincs is szüksége házelnökünknek mert tudja, amíg a világ világ, a Fidesz hatalmon lesz Magyarországon, tehát soha, egyetlen „rossz” szót szóló sem kap tuti bűnbocsánatot, mert lehet ugyan, hogy mélykeresztény a Fidesz, de azért nem annyira, hogy bárkinek is megbocsásson.  És Tordai Bence valójában örüljön, hogy nem az állampolgárságát vették el tőle és nem az országból tiltották ki örökre, csak a Kossuth tér bizonyos részeit nem látogathatja, bár ha nem vigyáz, a Vár is hamarosan non-go zóna lesz a számára. Végezhette volna valahol egy hajléktalanszállón a fertőtlenítőben vagy szemétszedőként 200 ezer munkaórát közmunkásként ledolgozva, de a sors egyelőre még kegyes hozzá, legyen ennyi elég. Szabó Tímea meg majd más neve alatt csempész be szakértőt, ha akar, a Fidesz úgysem kíváncsi egynek a véleményéré sem, még a legősfideszesekére sem.

 

Kövér László úgy hiszi, azért tehet meg mindent, mert örökre a pozíciójában marad. Igaz, ennyi idősen vehetett volna már egy-két leckét történelemből, ha tankönyvből nem is ért rá – elég idős hozzá, hogy a tévében anno élőben nézze, hogyan tud órák alatt semmivé válni egy arrogáns, senkitől sem félő hatalom, hogyan dől össze egy százévekre tervezett fal az ország kormányával együtt vagy éppen mennyi idő halálra ítélni és ki is végezni egy diktátort. Nem Afrikában, hanem pár száz kilométerre Budapesttől.  

Semmi sem tart örökkön örökké.

Kapcsolódó poszt: Az oroszok már a spájzban vannak?

 

 Amennyiben tetszett, várunk Facebook-csoportunkban!

süti beállítások módosítása