Magyarország, 2016

Karvalyok földje

Karvalyok földje

Vajon milyen Budapestet reklámoztat kormányunk 5,1 milliárd forintért?

2016. október 24. - Karvalyok Földje

karvalyok_foldje_image_small_masolata.pngKormányunk 5,1 milliárd forintot költ a közeljövőben arra, hogy megismertesse a nagyvilággal, milyen is Budapest.

Először is vegyünk egy mély levegőt és képzeljük magunk elé Tarlós főpolgármester úr arcát, amikor elolvasta az erről szóló kormányhatározatot és megtudta, ezt a soktalicskányi pénzt nem a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft kapja meg (bármit is csinál ez a cég), hanem a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt., mint a városmarketing kampánnyal kapcsolatban lefolytatott beszerzések kormányhatározatilag megbízott gazdija.

Sőt, a kormányhatározatból még azt is megtudhatta (velünk együtt), hogy

  • a kormány szerint „szükséges Budapest városarculatának megújítása és vonzerejének növelése, továbbá a fővárosi turisztikai szolgáltatások átstrukturálása, valamint ezekhez kapcsolódóan egy rövid távú, intenzív, Budapestet bemutató és népszerűsítő, kiterjedt nemzetközi városmarketing kampány lefolytatása a kormányzati turizmus- és gazdaságfejlesztési marketingtevékenységgel összhangban”, valamint
  • a kormány elfogadott valamilyen koncepciót, amit valaki bemutatott neki, illetve
  • a buliból nem hagyható ki az egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos, valamint a turizmussal kapcsolatos állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos és a nemzeti fejlesztési miniszter sem,
  • az 5,1 milliárd forint ablakon kidobására (kiszervezésére) pedig egy évük van az erre felhatalmazott szereplőknek.

Nem kell azonban azon aggódnunk, hogy a városarculati kormány-reklámra csak egy évet szánnak odafent, hiszen már régen szórják rá az adófizetők pénzét, mégha másképp is nevezik a gyereket. Nézzük meg, mire költöttek idáig? Egy biztos, nem arra, amire kellett volna, legalábbis akkor, ha a turizmus fejlesztése és a vendégéjszakák szaporítása bármilyen szinten is cél lenne kicsiny kis hazánkban.

why_is_so_racist.jpegMi magyarok büszkén hisszük, vendégszerető nép vagyunk – de azért mielőtt nagyon vállon veregetnénk magunkat, gépeljük be a Google keresőjébe, „Why is Hungary …” (Magyarország miért olyan …) és egészen biztos csakis nemzetközi összeesküvés áldozatai lehetünk, mert a felajánlott folytatások közül valamilyen rejtélyes okból a rasszista (so racist) és a szegény (so poor) szerepel az első helyeken.  (kép forrása : 444.hu)

Arra is áldoz a kormányunk, hogy a világon minden érdekelt megtudja, a kormány szereti a turistákat, különösen a kínaiakat de csakis akkor, ha azok tartósan kíváncsiak hazánkra és letelepedési kötvényre is áldoznak offshore-cégen keresztül. Afrikaiak is jöhetnek, csak hozzák a lóvét, aztán láthatnak Lánchidat, parlamentet meg minden mást, ami szem-szájnak ingere, feltéve ha meg tudják fizetni a felhőtlen bámészkodásuk árát. Bónuszként mely más európai ország hirdetheti büszkén magáról, hogy olyan toleráns és feltétel nélküli ártatlanság vélelem-párti, hogy akár a miniszterelnök közvetlen szomszédja és vejének üzleti partnere is lehet az, akit másik országban pénzmosással, terrorizmus támogatásával, vesztegetéssel, illegális bevándorlás elősegítésével és nukleáris technológiával való visszaélés elkövetésével vádoltak meg és az FBI körözési listáján is top helyezést ért el?

Azt is tudatta a kormányunk kerek e világon mindenkivel, hogy a magyarok 98%-a utálja az idegeneket és egyébként is, Magyarország csak humánus akkor, amikor senki olyat nem enged be az ország területére, aki szerinte nem idevaló.  Persze az az idegen, aki 300 ezer dollárt fizet azért, hogy nálunk legyen migráns, azt nem számítják idegennek, csak sajnos a kormánypropagandának még áldoznia kell pár százmilliót arra, hogy ezt a tényt elmagyarázzák az idegenellenes népszavazáson nemmel szavazóknak is, azaz konkrétan azt, hogy a gazdag terrorista sokkal szívesebben fogadott a szegény terroristánál. Az idegengyűlöletben ráadásul az a jó, hogy olcsó a reklámja, elég csak olyan újságokban szerepelni, mint a Charlie Hebdo vagy magas állami kitüntetést adni rasszista-antiszemita-pápagyűlölő újságírónak.

kép forrása: budapesti.wordpress.com

europa_a_magyarok_szerint_kivalasztott_nep.pngkép forrása: budapesti.wordpress.com

A külföldiek számára az is egyértelmű, a magyarok nemcsak utálják azokat, akik nem magyarok, hanem önmagukat kiválasztott népnek tartják, a két évezredes bölcs kereszténység XXI. századi felkent keresztes lovagjainak, akik az adófizetőik pénzéből gálánsan támogatják saját nemzetmentő harcukat, aztán ha még van idejük, Európát is megmentik mindentől, ami mételyt hoz rá. És mi van azzal, aki a mércéjükkel nem eléggé keresztény? Jobb, ha be sem teszi a lábát a IX. század ázsiai migránsainak földjére – azon kiválasztott népnek a területére, akik akkor is képviselik majd Európát, ha az összes többi nép vére felhígul meg elsüllyednek az eladósodás mocsarában. Melyik az az idióta turista, aki ezek után nem Budapestet akarja felkeresni a leginkább az összes világváros közül?

Azt is tudhassa már mindenki, hogy Magyarország sportbarát és Budapesten hiszik (legalábbis odafent, kormánykörökben), a sport mindenható (és feltétlen népszerűségszerző), a nagy pénznyelő nemzetközi rendezvények megszerzésének érdekében pedig képesek a legextrémebb nagyotmondásra is. A magyarok elszántságát az is jelzi, hogy sok-sok milliárdot elvernek már a pályázatok megírásával is még akkor is, ha minden józan ésszel gondolkodó szakember inti őket, állj, ne tovább, hacsak nem akarjátok, hogy a megalomán elképzelésekbe a központi költségvetés (meg az egész ország) beleroppanjon.  A nagyot akar a szarka akciókról azonban soha, semmilyen körülmények között sem kérdezik meg azokat, akik fizetik a számlát, a kormány pedig autokrata módszerekkel biztosítja, hogy senki se szólhasson bele hagymázas álmaiba, kerüljön az akár dollármilliárdokba. Ha pedig a budapesti főpolgármesternek valamennyi sütnivalója is van, az arculattervezős kormányhatározatból már tudhatja, az olimpiára szánt pénzekből sem fog kapni egy fillért sem, cserébe lenyomhatja a budapestiek torkán mindazt, ami az előkészületekkel jár.

A magyar kormány azzal is tisztában van, hogy a turisták nem azért jönnek, hogy bámészkodjanak– a Budai Vár lassan non-go zóna, ahova csak a miniszterelnök és sleppje csekkolhat be meg egy-két TEK-es harckocsi (csak odatalálnak) és a nagy parkok sem azért vannak, hogy holmi jöttmentek ott merengjenek a világ folyásán (a mászókák úgyis vagy dekorációk, vagy leszarva). A Kárpát-medence közepén az évszázados fák levelének susogását se nagyon hallani (mind kivágják), ahogy Opera előadásokra is lassan már csak az ott dolgozók járnak. Nem, a kormányunk szerint a turista azért jön, hogy megszálljon kormányközeli hotelben, fürödjön egyet, gyerekeit elvigye az állatkertbe aztán annyit egyen-igyon, amennyi csak beléfér, egy feladat van, a magyar bort meg pálinkát májzsugorig rájuk tukmálni, természetesen egyenesen a kormánybarát oligarchák pincéiből-főzdéiből.

A magyar kormány támogatja a konferenciaturizmust is – vendégszeretetünk határtalan, csak ne jöjjenek fekete AIDS-kutatók, mert bármilyen elismertek is nemzetközi szinten, vízumot úgysem kapnak, csak ha kifehérednek, mire ideérnek. A tisztes konferencialátogató legyen fehér, tősgyökeres európai és szálljon meg kormányközeli hotelben, egyen-igyon annyit, amennyi beléfér, természetesen egyenesen a kormánybarát oligarchák pincéiből-főzdéiből.

Budapest nem összekeverendő Béccsel, a kék Duna, a nagy parkok és a muzsika városával, ezt is láthatja mindenki, aki akár egy napnál több időt tölt el a városban. A budapestiek valószínűleg utálnak mindent, ami szimplán csak zöld (piros és fehér meg óriásplakát nélkül), éppen ezért minden 50 évnél idősebb fát kivágnak random nagyon-nagyon fontos betonmostrum építése meg egyéb, soha ki nem derülő okok miatt, szigorúan személyre szabott közbeszerzések keretében. A még megmaradt természetes Duna-part is szálka a köröm alatt, de hál’ az égnek már nem kell sokat várni arra, hogy az is örökre eltűnjön, ahogy a nagy parkok beépítése is szépen halad. A kormány (így aztán minden magyar is, ehhez nem fér kétség) imádja az atomenergiát és nem foglalkozik olyan bolondságokkal, mint alternatív energia, mert ha isten ilyet akart volna, akkor ugyebár éjszaka is sütne a nap, ez egy pillanatig sem kétséges. Hál’ az égnek Hundertwasser sem volt magyar, mert ha az lett volna, örökségének már írmagja sem maradt volna meg az utókornak.

A főváros további vonzereje, hogy a budapestiek imádják a retrót és a kalandokat, a kettőt pedig nagyszerűen ötvözi a világváros méltán világhírű tömegközlekedése füstölős-kigyulladós-kisiklós buszokkal-metróval-villamossal-fogaskerekűvel, beázós járatokkal, ahogy a turisták igényeit is minden kétség nélkül tökéletesen kielégítik a monopol városnéző buszok és Ázsiáig sem kell elbumlizniuk egy jó kis vadkeleti lenyúlásos-fenyegetős-otthagyós taxizáshoz.

A kormány arról is gondoskodik az oktatás teljeskörű államosításával és színvonal egységesítéssel, hogy a budapestiek többsége továbbra is csak egyetlen világnyelvet beszéljen, méghozzá a magyart – és ezt akár az apró tacepaótól az óriás molinókig bármilyen eszközzel tanúsítják is a szorgos állampolgárok.

 

Ezek után felmerül a kérdés, vajon mit kellene még reklámoznia a Magyar Turizmus ZRt-nek? Mi az, aminek turistacsalogató értékére kormányunk eddig még nem gondolt?

  • A világhírű budapesti egészségügy, egyszer majd biztos felépülő kórházakkal, kórházi fertőzésekkel, felesleges amputációkkal?
  • Az egykori budapesti Práter és a vidámpark végleges eltűnése?
  • A lassan már földutakra is kirótt autópálya használati díj?
  • A Gellérthegy beépítési tervei?
  • A barátságos és toleráns BKV- és parkoló ellenőrök, kerékbilincselők?
  • A világhírű sajtó- szólás- és véleménynyilvánítási szabadságunk, ahol büntetőeljárással fenyegetik azt, aki nem ért egyet a miniszterelnök mondanivalójával, netalán még fütyül is arra, amit a vezér mond? Ahol a miniszterelnök müezzinként biztonsági őrök sorfala mögött tart ünnepi beszédet, szavai pedig lelkes hívek hiányában üres utcákon visszhangzanak?
  • Netalán a még borsos áron kormányhavertól megszerezhető ingatlanok listája, szigorúan csak letelepedési kötvényeseknek?

Ne aggódjunk, 5,1 milliárdért előbb vagy utóbb úgyis megtudjuk.

 

Kapcsolódó posztok:

Kinek éri meg a budapesti olimpia?

Hogyan dobjunk ki az ablakon százmilliárdot?

 Amennyiben tetszett, várunk most induló Facebook-csoportunkban!

süti beállítások módosítása