Magyarország, 2016

Karvalyok földje

Karvalyok földje

Jövőre már a Mikulás is narancs színű lesz?

2017. december 12. - Karvalyok Földje

karvalyok_foldje_image_small_masolata.pngAz átlagválasztó a karácsonyra készül, eközben politikusaink vagy a politikai pedofíliát gyakorolják (a kórházak gyerekosztályán is), vagy karakánul egy kérdésre sem mernek válaszolni, vagy olyan magas labdát dobnak fel, amely akár még el is gondolkodtathatja a frissen kinevezett professzort is, ideje lenne csakis a Nemzeti Droidképző katedrájáról osztani az igét, nem pedig felelősséget vállalni mindazért, ami az elkövetkező hetekben kicsiny hazánkban történni fog.

Egyrészt ott van a Jobbik kiradírozása a következő parlamenti választásról – most még csak a fáklyák égnek majd, de ki tudja, hova vezet a Fidesz-KDNP rettegése. Az egy dolog, hogy nem túl elegáns  ily módon megszüntetni egy pártot, legalábbis a fejlett demokráciákban (most ne említsük azokat az országokat, ahol simán csak puccskísérlettel vádolva helyben fejbe is lőhették volna őket), az viszont elgondolkodtató, hogy egyrészt még felelős sincs, aki döntött a büntetésről, másrészt pont azzal a szervezettel kezdtek ki a hatalmukat betegesen féltők utasítására cselekvők, akiknek a legjobban mozgósítható a szavazóbázisa és akik ráadásul nem is a legbékésebbek közül valók (nem számítva a fideszes álcivil szervezetek fizetett aktivistáit). A Jobbik tehát sarokba szorítva támad, a vezetői pedig már forgatókönyvek tucatját beszélték át (valószínűleg) a nemzetközi sajtótájékoztatók sorozatától egészen az égjen az, aminek égnie kell verzióig, vízkereszt magasságában meg majd mi is meglátjuk, mennyire hatékonyak a feldühített fiúk. Egy biztos, a kormány darázsfészekbe nyúlt és valószínűleg még maga Orbán Viktor sem tudja, mi lesz a kétes jogalapú akció végkimenetele, kivéve persze azt az esetet, ha már a Jobbik illetékesei ellen a vádirat is kész van hazaárulás vagy ki tudja milyen koncepciós perre készülve.

A dilemma azonban nagy lehet, hiszen Vona már régen nem az a gárdamellényes szélsőjobbos hőbörgő fickó, akire bátran rá lehet sütni a fasiszta bélyeget, hanem Unió- és NATO-barát kiskutyás jófiú a szomszédból, így össze kell kapniuk magukat odafenn, ha a kormánypárt szempontjából hepiendet akarnak és nem mártírgyártást. Azaz simán csak kiiktassák a közéletből a Jobbikot, ne pedig török, orosz, netalán kínai módra legyen elintézve egy közép-európai választás és ne is legyen nemzetközi felháborodás a nyílt diktatúra bevezetése miatt. Igaz, fegyver van bőven az országban, a TEK meg ki tudja még milyen egyéb magánhadseregek is folyamatos beszerzésben vannak, így van kit kivezényelni a békés és kevésbé békés tüntetésekre (fáklyás felvonulásokra) és muníció is akad bőven a tömegbe lövetéshez. Az meg, hogy a Jobbik vagy éppen a migránsok miatt van szükségállapot, már csak technikai kérdés, egy-két stikában megrendelt robbantás meg tévészékház felgyújtás (emberáldozat sem gond), aztán már el is lehet rendelni a kijárási tilalmat valamint a szólás-, gyülekezési és sajtószabadság drasztikus korlátozását. És választást sem kell tartani, hiszen Soros legyőzése mellett a legnagyobb kihívás immáron az „alkotmányos” rend fenntartása lesz, a cél pedig az állampolgárok életének megóvása, legalábbis a kormánypropaganda szerint.  És amíg géppisztolyos rendőrök grasszálnak a köztereinken, addig a figyelem úgyis rájuk terelődik, nem pedig arra, eközben mit lop még el az a réteg, aki már régen elfelejtette a hivatali esküjét és annyira azért nem keresztény, hogy a Tízparancsolat lopásra vonatkozó szakaszát betartsa. Persze mindez csak egy összeesküvés-elmélet és semmi más, mindenféle valóságalapot nélkülöző alternatíva.

Az LMP mindeközben – mivel egyelőre még ők még nem kapták meg az Állami Számvevőszék selyemzsinórját – nem fáklyázik a téli hidegben, szimplán csak emlékeztetőket osztogatnak a parlamentben, ki miben is sáros. A listán szinte mindenki ott van, aki számít (kivéve talán Lázár Jánost, aki valamilyen, később valószínűleg majd napvilágra kerülő okból most kimaradt a szórásból), Orbán Viktortól kezdve Andy Vajnáig, de Habony Árpád és Rogán Antal is nevesítve van, mint nagytételben, szervezetten és folytatólagosan bűncselekményeket elkövető személy. Polt és Tállai sem maradt ki, mint bűnpártoló meg hivatali visszaélő, ahogy Mészáros Lőrinc és miniszterelnökünk veje is szerepel a felsorolásban. Az LMP az osztogatással egyidejűleg azt ígéri, ha hatalomra kerülnek, akkor ezek az emberek félhetnek a börtöntől és meglakolnak bűneikért – a választók nagy része pedig valószínűleg felállva tapsolná meg az ítélethirdetéseket. A remény azonban minimális, hiszen egyrészt ehhez az kellene, hogy egy korrupt, tisztességtelen eszközökkel és korlátlan anyagi forrásokkal rendelkező rendszer ellen győzzön az ellenzék, másrészt pedig az, hogy legyen olyan bátor az új politikusnemzedék, hogy végig is viszik az ügyeket és ehhez megfelelő szakembergárdát is találnak. Plusz az ellopott milliárdokat is vissza kellene szerezni valahogy.

Az LMP-féle lista természetesen elnagyolt, de abban biztosak lehetünk, napról napra több név és ügy kerül fel rá – kezdve például Rogán Antallal (az eddigi talicskázós tettein felül), aki szerint a Miniszterelnök Kabinetiroda legfontosabb feladata Orbán Viktor hatalomban tartása. Mi ez, ha nem tiltott pártfinanszírozás? Mert az, amikor egy komplett minisztérium a teljes büdzséjével egy pártpolitikust akar mindenáron hatalmon tartani, az már nagyon messze van az adófizetők érdekében pénzköltéstől – ebben az esetben egyes-egyedül a Fidesz pártérdekének (és a Fidesz-tagok egyéni érdekének) a megvalósítása a cél, semmi más. De valószínűleg a Budapest XVIII. kerületi önkormányzat sem rendeltetésszerűen használta a rá bízott vagyont akkor, amikor 43 ezer példányban készíttette el Kucsák László fideszes országgyűlési képviselő kalendáriumát keresztrejtvénnyel, fotóarzenállal és sok-sok narancssárgával. Ajándék lónak ne nézd a fogát mondhatnák, persze csak akkor, ha a kerületiek tényleg ajándékba kapnák a cirka 30 millióba kerülő kiadványt, nem pedig az ő vérüket szívva (azaz a befizetett adójukat felhasználva) állíttatták volna elő a személyi kultusz legsötétebb napjait idéző füzetecskét.

Természetesen ezek az ügyek csak kiragadott példák és nem is kötődnek olyan személyekhez, mint az örök közbeszerzés nyertes Mészáros-, Garacsi- vagy éppen Vajna-univerzum meg egyéb haverok. A „rongyos” 30 milla sem tétel az összlopást figyelembe véve, inkább csak azt mutatja meg, hol kell tovább kaparni, ahogy a Rogán-féle kijelentés is a tiltott pártfinanszírozás és a hűtlen kezelés alapos gyanúját fogalmazza meg, leginkább az elkövető szándékának vonatkozásában. De vajon ki és mit fog majd ítélni akkor, amikor az évi feleslegesen láb alól eltett 32 ezer ember ügyére kerül sor? Vajon kik azok, akik nevéhez fűződik az az egészségügyünket porig romboló minimum negligencia, amely ennyi ember halálát okozta? És hányan védekeznek majd úgy, hogy „parancsra tettem”? Netalán azzal, hogy bár a köz szolgálatára esküdtek fel, de nekik azt mondták, ha nem akarnak éhen halni vagy börtönben rohadni, akkor csak egyetlen egy ember, a legfőbb vezér érdekeit szolgálhatják? És lesz az évi 32 ezer áldozatnak külön szobája a Terror Házában, vagy őket minden további nélkül el lehet felejteni, így járták, tetszett volna nem Orbánra szavazni?

domino.jpgArra is számíthatunk, hogy a többi ellenzéki párt is lassan mozgásba lendül (már ha akarnak többet, mint párszáz szavazat) és újabb és újabb frontvonalak nyílnak a kampányban. Egy azonban biztos, mégpedig az, a hatalmon lévők foggal-körömmel ragaszkodnak a jelenlegi státuszukhoz és még inkább ahhoz a pénzmennyiséghez, amit kilapátolhatnak saját számlákra a rendszerből. Lehet, hogy Vona egyik tüntetése lesz az első dominó, ami véget vet a jelenleg regnálók hatalmának, de az is lehet, hogy más lesz az utolsó csepp, de ha még sokáig kell várnunk, előbb vagy utóbb a Mikulás sem pompázhat Coca-Cola pirosban, hanem kénytelen lesz narancsos gúnyát húzni.

 

süti beállítások módosítása