Magyarország, 2016

Karvalyok földje

Karvalyok földje

Hatásos lehet hazánkban bármilyen pozitív politikai kampány?

2017. október 07. - Karvalyok Földje

karvalyok_foldje_image_small_masolata.pngNagy fába vágta a Momentum a fejszéjét amikor úgy gondolta, jó ötlet, „pozitívra” változtatni a magyar utcák képét.

"Másképp látjuk, mint a kormány: szerintünk a jövőnkkel kell foglalkoznunk, nem a gyűlöletkeltéssel. Nem hagyhatjuk, hogy egymás ellen uszítsanak minket, ezért pozitív üzenettel szólítjuk meg az embereket" (Momentum, index.hu)

De vajon mekkora az esélyük arra, hogy a kampányuk bármilyen szintű eredményt is hoz és a nemzetieskedés-hazaárulózás-buzizás jelszavával ezentúl nem lesz magyar magyarnak farkasa és egyszer végre a magyarok történelmében boldog népként egy boldog országban élünk majd?

Ha szögre akasztjuk az idealizmusunkat és bevállaljuk a való világot, akkor leginkább arra a következtetésre jutunk, a magyarnak nincs igénye pozitív üzenetre, így a boldogságra esélyünk valójában nulla. Nálunk alap az, hogy a szomszéd rétje mindig zöldebb, dögöljön meg a tehene is és az irigység az a nemzeti sport, amelyben ha olimpiát rendeznének, más nációknak indulniuk sem lenne érdemes, annyira esélytelenek lennének velünk szemben. Ha pedig azt hisszük, egyszer majd felnövünk, európaivá válunk és végre hajlandóak vagyunk befogadni a pozitív üzeneteket is, önmagukat kereszténynek, nemzetinek meg konzervatívnak tituláló politikusaink gyorsan helyre tesznek minket. A gyűlölet kötelező tantárgy lesz lassan már az iskolában is, a történelem tanításba már be is lopódzott, tessék csak belelapozni az új állami tankönyvekbe.

És igen, a Fidesz-KDNP mindent elkövet azért, hogy mi magyarok a lehető legjobban gyűlöljünk mindenkit, aki nem olyan mint mi, legyenek másképp gondolkodók, melegek, demokratikus jogokért küzdő aktivisták, ateisták, csóró menekültek (a gazdagokat szeretni kell) vagy bárki más, egykutya. De mit is várunk egy olyan pártszövetségtől, amely már a nevében sem vállalja fel önmagát? Már régen nem fiatalok, nem is demokraták, ráadásul a keresztényi értékektől is legalább olyan messze állnak mint anno Makó Jeruzsálemtől. Igaz, a modern kori keresztes háború nagyon is bejön a kormánypárti elvtársaknak, de az sem azért, mert ténylegesen hisznek a nem keresztények elleni harcban (letelepedési kötvénnyel vagy akár egy zsák pénzzel jöhet a leggázabb FBI-kereste muszlim terrorista pénzmosó is, szeretettel várják), hanem mert a gyűlölködés és a félelem napjainkban a legkifizetődőbb szavazatmaximalizáló stratégia Magyarországon. Plusz iszonyatos mennyiségű pénzt lehet kilapátolni a nemzeti konzultációnak nevezett uszítással meg ördögűző plakáterdővel, hiszen minden szavazó láthassa, mekkora veszélytől is ment meg minket az, ha minden utcasarkon a Soros-terv elleni tiltakozás köszön ránk.

Az idióta választók meg bedőlnek, hiszen mennyivel egyszerűbb a szegénységükért, a lehetőségeik hiányáért és a kilátástalanságért a kormány által megjelölt fantomokat hibáztatni? Ahogy a magyar futball kudarcaiért a végső érv a „Krisztianó homoszekszuál”, úgy a mindennapi létküzdelem felelőse is simán lehet no nem a vérszívó, önmaga gazdagodásán napi huszonnégy órában ügyködő, az adófizetőket adópréssel és forráselvonásokkal nyomorgató kormány, hanem valami fantom, aki ördögi tervet űzve nemzethalálba dönti a büszke magyarokat.

politikai_kornyezetszennyezes.jpgVajon az egybites gyűlölködők belegondoltak, hogy vajon tényleg Soros / a menekültek / a melegek / a civilek / a kormány által megjelölt bárki más a hibás azért, mert ők rosszabbul élnek, mint négy éve? Ők emelték fel az áfát világbajnoki szintre, az egészségügy és az oktatás támogatása helyett ők építenek stadionokat, sportcsarnokokat meg nyúlják le a Tao pénzeket? Vajon Soros személyesen teszi zsebre az uniós támogatásokat, vagy azért hagy a magyar kormánypárti holdudvarnak is? Ha pedig a szegények Soros meg a többiek miatt szegényednek tovább, akkor a gazdagok is miatta lesznek egyre gazdagabbak? És ha a civilek Soros ügynökei, akkor miniszterelnökünk micsoda, ha Soros pénzén tanulhatott annak idején? Még az is lehet, hogy ő is ugyanolyan nemzetbiztonsági kockázat vagy épp alvó ügynök, mint bármelyik jogvédő szervezet lótifuti tagja?

Szerencsére oktatásunk gondoskodik róla, hogy a választópolgáraink agya ne állhasson gondolkodó üzemmódba, ha pedig mégis elmorfondíroznának a világ során, elég csak belenézniük a kormánylojális média bármelyik csatornájába, belehallgatniuk a kormánypropagandára szakosodott rádiók uszító műsorába vagy krumplipucolás előtt belelapozniuk a kéretlenül bedobott, cserébe ingyenes önkormányzati újságba. A gondolatpaneleket készen kapják és jól emészthetőek, a mesterségesen gerjesztett gyűlölet meg mindent elsöpör, de nincs gond, a gerjesztők nyernek még négy évet a hatalomban, még gazdagabbak lesznek, az olyan apróságok, mint a nemzet lelke meg kit érdekel? Az egyházak is tapsolnak mindehhez, hiszen jól jön a szolgálataikért kapott új iskola meg templom, minden szentnek maga felé hajlik a keze, ők miért lennének különbek?

Aki hülye, az is marad, a kormányunk meg gondoskodik arról, hogy ez tényleg így történjen – az adófizetők állják a propaganda számláját, aztán majd árad az ige az utcán, az iskolában, a postaládában, a képernyőn meg a templomokban is. Lelkiismeret furdalása a lelkes pártkatonáknak miért is lenne mindezért, hiszen ők jól élnek, leesik a tizedáras lakás, jól fut a szolgálati kocsi és a feleség is megkapja a trafikot, a szerető meg elégedjen meg egy jó állással, ha meg beüt a baj, majd a vak komondor elviszi a balhét. Kell ennél több? A magyar nép mindent kibír, bizonyítványa van gyógyulásból, ha a nyilaskorszak sebei is el tudtak tűnni, akkor ennek a gyűlöletnek is egyszer biztos vége szakad, akinek meg nem tetszik, már pakolhatja is a bőröndjét, aztán meg se álljon Hamburgig.

Persze vannak még Dávidok, akik azt hiszik, szembeszállhatnak a Góliátokkal és győzhetnek ott, ahol az ellenfelet az adófizetőktől lenyúlt ezermilliárdok támogatják. És míg az egyik morzsákból próbál hatni a közre, a másik a köz pénzéből nyomja a demagógiát és szítja a gyűlöletet, miközben szép csendben zsebreteszi nemcsak a fél országot, hanem lassan már az egészet. De ehhez kell még minimum négy év, de az sem baj, ha nyolc.

Nem minden politikus célja a nemzet felemelkedésén munkálkodni, sőt. És örüljünk, hogy csak a sorosozáshoz meg a mérhetetlen gazdagodáshoz asszisztálunk és nem a saját nép kiirtásához. Mert ha így halad tovább, arra is sor kerül – a miniszterelnökünk és barátai pedig zsebüket elégedetten tapogatva kijelentik, bizony a gyűlölet egy olyan magatartásforma, ami Magyarországon a kormány támogatására érdemes.

 

süti beállítások módosítása