Magyarország, 2016

Karvalyok földje

Karvalyok földje

Vajon mikor nyilvánítják terrorcselekménnyé a népszavazás kezdeményezését?

2017. szeptember 19. - Karvalyok Földje

karvalyok_foldje_image_small_masolata.pngKormányunk ha tehetné, valószínűleg terrorcselekménnyé nyilvánítana minden olyan népszavazási aláírásgyűjtést, amely a politikusai és baráti körük ellen irányul. Hiszen mi másnak nevezhető az ilyen tett, mint felségsértésnek? Az egyenlők között még egyenlőbbek elleni támadásnak? Árulásnak, amely azokat pécézi ki, akik a nép felemelkedésén munkálkodnak éjt nappallá téve, aztán jönnek mindenféle bugrisok, akik ezt nem hajlandók elismerni? Hát hol van itt a sérthetetlenség, a mentelmi jog elvehetetlensége, az áldozatos munka elismerése, a nép mindenekfeletti szolgálatának dicsőítése?

Nem a mai magyar társadalom az egyetlen a történelem során, amely fuldoklik a korrupció szorításában. A pénzért vett tisztségek, a magasabb helyre juttatott sápok, a gazdagok, kapcsolatokkal rendelkezők kivételezettsége, a köznépből kisajtolt adó jogszabályellenes és felettébb erkölcstelen újraelosztása nem magyar találmány, de azért azt el kell ismernünk, a ma regnáló kormány igen magas szinten űzi ezt. Sőt, kiváló mentséget találtak maguknak a költségvetési források saját célra használatára – a lényeget legékesszólóbban pedig az fogalmazta meg, aki egyik főfelelőse a magyar közgazdász-nevelésnek. Lánczi András szerint "amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája", nincs itt semmi látnivaló, a magyar kiváltságos vállalkozóréteg kialakítása ezt kívánja. Hogy ezek a „vállalkozók” a Fidesz-KDNP haverjai? Lánczi szerint a „korrupciónak van 13-14 kidolgozott társadalomtudományi értelmezése. Ám az nem szerepel köztük, ha a nemzeti érdekért tesszük ezt vagy azt, az eleve korrupció."

De vajon miért a nemzet érdeke az, hogy Mészáros Lőrinc, Tiborcz István vagy éppen Garacsi István hiperűrsebességgel gazdagodik? Vagy annak, hogy nagyjaink Szingapúrban is jól érzik magukat? Netalán az, hogy politikusfeleségek uniós pénzekből finanszírozott túlszámlázások felett őrködnek, szabadidejükben helikopteren reptetik csak a fizetéséből élő közszolgának hazudott férjüket? Vajon a magyar ügyészségen kívül melyik fejlett demokrácia ügyészsége találná úgy, hogy mindez rendben van? Nálunk még az sem gond (és pláne nem bűncselekmény), ha egy fideszes képviselő másfél milliárdot kifelejt a vagyonnyilatkozatából, hol itt a hiba? Próbálná meg bárki (elnézést, egy fideszes haverok nélküli senki) egy tízezer forintos bevételt eltitkolni a személyi jövedelemadó bevallásából, oszt majd megtudja, hol lakik a magyarok istene. És azt vajon más ország adófizetői hogy nyelnék be, hogy a főügyész feleségét meg lányát, illetve a nemzeti bankjuk elnökének szeretőjét milyen pénzes funkciók találják meg? A magyar uralkodó osztályt mindez nem zavarja, szereptévesztésük pedig már olyan mértéket öltött, hogy lassan az is kérdéses, tudják-e hogy hazudnak, amikor a lopást indokolják, vagy már beégett a tudatukba, őket mint nemzetmentőket mindez megilleti? Mert egyelőre csak azt látjuk, bagoly mondja verébnek, nagyfejű, amikor Orbán arra figyelmezteti az ellenzéket, hogy ne pénzért és hatalomért politizáljanak.

"Egyetért-e Ön azzal, hogy a korrupciós bűncselekmények büntethetősége legalább tizenkét év elteltével évüljön el?" (népszavazási aláírásgyűjtés során feltett kérdés)

ti_dolgoztok_ok_lopnak_1.jpgAz ellenzék nem véletlen próbálja kitolatni a korrupciós bűncselekmények elévülési idejét. Felgyorsult időket élünk és szinte elképzelhetetlen, hogy Orbán Viktor és haverjai még 12 éven át hatalmon maradjanak és osztogassanak meg fosztogassanak. No nem azért, mert a fanatizált és félelemben tartott nép végül rádöbben, nem a migránsok szívják a vérét, hanem saját nemzeti politikusai, hanem azért, mert el fog fogyni az a pénz, ami szabadon osztogatható akár a haveroknak, akár az istenadta népnek.

Mert mi lesz például, ha befagy az uniós pénzcsap? Kevesebb pénzt lehet ellopni, de ez ugyebár csak egy kicsiny szeglete a képnek – uniós támogatások nélkül már régen hanyatlásnak indult volna überzseninek behazudott gazdaságpolitikával vezérelt országunk. A beruházások drasztikusan csökkennek, a befolyt adó is csökken, aztán lehet majd vakarózni, közszolga vagy közmunkás legyen kevesebb, netalán az egészségügyet vegyék rá, az évi feleslegesen kiirtott 32 ezer főt duplázzák meg, de ezúttal legyenek szívesek a GDP-t nem szaporító nyugdíjasokra koncentráljanak csak. A lélegeztetőgép még úgy-ahogy működik, lehet rongyrázni meg reménykedni, ez örökre így marad, de a német választások után máris fordulhat a kocka, indulhat a kétsebességes unió, aztán a lengyelekkel vállvetve nyalogathatjuk a sebeinket valahova a szélre szorulva, oda, ahova még a madár sem jár.

A kivándorolt munkaerő sem tér vissza addig, amíg Orbán Viktor osztja az igét odafent. Egyrészt eddig bármilyen ígéretet is tettek a fiataloknak, mindről kiderült, bizony kevés a méz a madzagon, ha egyáltalán méz az, amit sikerült az idióta hivataloknak rákenni az országra eresztett bürokrácia feneketlen bugyraiban. A munkaképes fiatalok már régen oda vannak, a magyar gyerekek 15%-a pedig nem véletlen, hogy nem itthon születik. A munkaerőhiány már a GDP-termelés korlátja, nem véletlen aggódnak a kereskedők, mi lesz karácsonykor. És tegyük hozzá, hiába támogatja nagy bőszen a kormány a tescós sztrájkot, ha nincs ember e világon, akit a Tesco fel tudna venni olyan bérért, amelyet még ki tudna gazdálkodni. A folyamat végállomása meg annyi, hogy a most még ott dolgozók is elvesztik a munkahelyüket, aztán a Tesco beadja a kulcsot és valamelyik hazai Fidesz-közeli, korrupcióban feltőkésedett haver átveszi az üzleteket és csak annyit fizet a hoppon maradt sztrájkra biztatottaknak, amennyire a törvény kötelezi. És igen, ez sem az az út lesz, amely bármilyen szinten is visszacsalogatná a külföldre szakadt hazánkfiait, cserébe a munkavállalók saját kárukon rájönnek, a kormány simát átverte őket és soha, egy pillanatig sem képviselte az ő érdekeiket, csakis a korrupcióban meggazdagodott és még jobban megtollasodni kívánó haverokét.

Az adóbevételek azonban nemcsak azért csökkennek, mert az uniós beruházások leállnak meg lassan nincs ember, aki dolgozzon, hanem azért is, mert a kormány átgondolatlan, saját haverokat helyzetbe hozni akaró intézkedései egyes szektorokat teljesen átalakítanak. Ám ezek eredményeképp nemcsak a szektorban tevékenykedő cégek és azok tulajdonosi struktúrája változik meg, hanem a fogyasztói szokások is módosulnak a mesterséges zátonyoknak köszönhetően: kevés az eladó a hipermarketben? Nincs kipakolva az áru, mert nincs már diák sem, aki kirakja? Pénztárosok híján hosszúak a sorok? No para, lehet rendelni interneten, házhoz szállítják, épp csak nem pakolják be a hűtőbe. De nemcsak kaját lehet rendelni interneten, jöhet bármi, tévé, hűtőgép, klíma, telefon, irodaszer, gyereknek játék karácsonyra meg jelmez farsangra. És ugyebár nem muszáj itthonról rendelni 27%-os áfával, van más lehetőség is, jöhetnek a szlovák, kínai meg egyéb beszerzési források, aztán majd meglepődünk, hogy ezek a cégek nem Magyarországon fizetnek adót meg járulékot és még a futár is Szlovákiában vagy Romániában bejegyzett cég. Előbb vagy utóbb eljön az a pillanat, amikor kiderül, a mi országunk az egyetlen ország, ahol karácsony előtt nem nő a kiskereskedelmi forgalom, cserébe viszont az a pár ember, aki még hajlandó itthon munkaviszonyban állni, nem dolgozza halálra magát.

Élhetnek a politikusaink még ideig-óráig más pénzén is, el lehet adni az országot az oroszoknak meg a kínaiaknak (náluk is az üzletpolitika bevált része a korrupció), jöhet tőlük hitel is rengeteg, a Kádár-korszakban is volt gulyás meg kirakat, most is menni fog egy darabig. De mi lesz, ha már nem lesz pénz kifizetni a nyugdíjakat? Ha vissza kell vonni a sokgyerekes adókedvezményt, mert nincs rá fedezet? Majd bevallja a kormány, oké, van egy rakat kölköd, de innentől ne számíts nagycsaládos kedvezményekre, hanem tarts el őket, ahogy tudod? Ha megszűnnek a külső ingyen-források és a hazai végletekig legatyásított, meg a piaci körülményektől már régen elszokott, csakis versenyképtelenül termelni képes vállalkozói rétegen múlik a GDP-termelés, akkor jobb, ha már most elkezd csomagolni a kormány, mert ami akkor a fejükre fog szakadni, azt valószínűleg nem szeretnék megérni.

"Tudja kivel fogjuk kezdeni a politikusbűnözők elszámoltatását? Nagyon jól sejti, önnel fogjuk kezdeni.” (Vona Gábor Orbán Viktornak)

Ha pedig tényleg elfogy a pénz, elkerülhetetlen a változás is. Kormányunk bevállalhatja a katonai diktatúrát, aztán majd mindenki befogja a pofáját ha nem akar eltűnni egy koszos lyuk mélyén, vagy jön a kormányváltás és akik idáig loptak, felelősségre lesznek vonva. Ha minderre van minimum 12 év, akkor bizony a jelenlegi korrupt politikusok tisztában kell, hogy legyenek azzal, vagy vesznek rengeteg fegyvert, a TEK-et hadsereggé fejlesztik és háborúba kezdenek a saját népükkel, vagy előbb vagy utóbb börtönbe vonulnak jól megérdemelt büntetésüket letölteni. Az általuk ellopott pénz nagy része valószínűleg soha nem lesz meg, különböző névtelen offshore cégeken és magántőkealapokon keresztül eltűnik, de ha elég nagy a népharag, akkor garantáltan még unokáik sem tehetik be többet a lábukat magyar földre. Ha pedig a diktatúra bevezetését választják okosba és csak egy-két militáns környezetet generáló év után buknak, akkor bizony már nemcsak a korrupció miatt húzhatják majd magukat, hanem egyéb bűncselekményekért is és örülhetnek, ha nem lámpavas vagy egy félreeső laktanyában sortűz formájában éri utol őket a végzetük.

Természetesen lehet abban is bízni, hogy kérem, itt soha nem fog elfogyni a pénz, mindig lesz, aki finanszírozza az Orbán-rendszert, így aztán lehet örökre maradni, fiút-unokát örökbe léptetni, Duna jegén újra koronázást tartani, ezerévig tartó uralkodó házat megalapozni. A haverok pedig egyre gazdagabbak lesznek és a nép mindezt örökkön örökké tűrni fogja – nem megy el, nem leheli ki lelkét idő előtt túlhajszoltságában és nem lesz öngyilkos sem reménytelenségében.

„Az, aki lopott a magyar adófizetőktől, nem úszhatja meg” (Fekete-Győr András, Momentum)

Gazdaságunknak azonban az lenne a legjobb, ha a korrupt politikusaink még a jelenleg érvényben lévő elévülési időn belül bíróság elé kerülnének és elítéltetnének, aki pedig bármilyen módon ezt megakadályozza, az vettessen börtönbe addig, amíg a hamut is mamunak mondja. Ha az országunk normálisan működne, eleve nem lenne szükség sem aláírásgyűjtésre, sem népszavazásra és az sem lenne téma, hogy a 9 évre bebetonozott főügyészt hogyan lehetne végre oda juttatni, ahova ő bezzeg másokat nem juttat. De ebben az esetben az államunk úgy működne, ahogy az uniós tagállamként elvárható lenne, nem pedig úgy, mint egy ázsiai diktatúra, olyan, amely kisebb vagyont fizet azért stikában ismeretlen külhoni politikusoknak, hogy keresztény életet gyűlöletből kioltó muszlim nemzeti hősét hazamenekítse.

A kormány természetesen gyorsan belátta, jobb lenne elébe menni az eseményeknek, és mindent megtesz azért, hogy az aláírásgyűjtő pavilonok ne jelenjenek meg közterületen. Harcosan követelte, az ellenzék adjon be törvénymódosítást (vajon a Fidesz-KDNP maga miért nem adta be, ha ilyen fontos?), aztán megszavazták szupergyorsan, nehogy szó érje a ház elejét, jobb letudni minél hamarabb, egy nyeléssel le kell nyelni a keserű pirulát. Ám az, hogy pár nap múlva már 12 évig üldözi a törvény politikusaink bűneit, még továbbra sem jelenti azt, hogy bárki is meglakolna, netalán el kellene számolnia azzal, mit honnan lopott.

A bizalom azonban már rég kiveszett társadalmunkból, a gondolkodó választópolgár meg lassan már azt sem hiszi el, ami tegnap történt, mert utólagos törvénymódosítással még az is csak egy alternatív valósággá változtatható. Így bármit is mond a Fidesz az azonnal elfogadásról, azt elfelejtik hozzátenni, amit ma megszavaznak, holnap annak az ellenkezőjét is meg lehet szavazni. Sőt, például azt is törvénybe lehet iktatni, hogy aki valaha járt Fidesz-KDNP-s képviselő házában, irodájában vagy kacsalábjában, az büntethetetlenséget élvezzen, kivéve persze akkor, ha ezt pizzafutár minőségben tette meg. Ha viszont népszavazás kötelezné a parlamentet, akkor három évig kénytelenek lennének tartani magukat a 12 évhez, így nagyon inkompetens lenne az ellenzék, ha bármilyen törvényjavaslat elfogadásának bedőlve már pakolnák is össze a pultokat.

Ha meg minden kötél szakad, a kormány részéről ott van a buzikártya, azzal minden vita érdemileg lezárható - különösen akkor, ha az ügyészség úgysem talál egyetlen korrupciós ügyet sem, amelyben vádat emelhetne.

 

süti beállítások módosítása